top of page

Una de les majors demandes per part de les famílies i alhora dels professionals de la educació i de la salut és la valoració, seguiment i suport als nens i nenes que estan en període d'escolarització.

Durant aquesta etapa són molts els reptes als que els estudiants i les seves famílies fan front. També els educadors/es en el sentit més ampli de la paraula. La lectura, l'escriptura, el llenguatge musical, les matemàtiques, la memorització de conceptes, les habilitats comunicatives, l'hàbit de treball en grup, la pràctica d'una activitat esportiva, ....

Els  trastorns d’aprenentatge (TA) són una causa molt freqüent de fracàs escolar (FE). Inclouen fonamentalment dislèxia, discalcúlia, TDAH, trastorns atencionals aïllats i trastorn específic del llenguatge (TELL).

Són trastorns de base neurobiològics, sovint amb un component genètic, que condicionen que un infant amb un nivell normal d'intel·ligència, tot i rebre una instrucció adequada, no aconsegueixi avançar en un o més aprenentatges de manera adequada. Afecten molts infants en edat escolar i no és exagerat afirmar que probablement hi ha una mitjana de 5 alumnes per aula amb TA. La prevalença se situa entre el 5 i el 15 % de la població en edat escolar

Amb aquesta jornada es pretén aprofundir en el concepte d'abordatge multidisciplinar que requereixen els trastorns d'aprenentatge i enfortir la xarxa entre els/les professionals que tracten amb els infants. 

bottom of page